Drugi sastanak partnera na GIVE projektu u Rumuniji

05.07.2018

GIVE projektni partneri su se sastali 27. i 28. juna u Kluž-Napoka gradu u Rumuniji na drugom partnerskom sastanku i prvoj fokus grupi, organizovanoj u okviru aktivnosti radnog paketa 2

Partneri na GIVE projektu su se sreli prošle nedelje u gradu Kluž-Napoka u Rumuniji sa ciljem učešća na fokus grupi, prvoj od tri planirane do kraja godine, koja je imala za temu međuindustijsku saradnju između IKT, automobilske i industrije zelenih tehnologija. Ova aktivnost je deo radnog paketa 2, i usmerena je ka doprinesu elaboraciji Market Intelligence izveštaja i GIVE strategiji internacionalizacije. 

Diskusije u okviru fokus grupe zasnivale su se na rezultatima istraživanja (u koje se i dalje možete uključiti putem linka: https://goo.gl/QgD6R1) koje je aktuelno u ovoj fazi GIVE projekta, u kojem su učestvovale kompanije iz 6 partnerskih zemalja i 3 industrije. Zajednički stavovi i interesi su grupisani u dve oblasti dalje intervencije Evropskog strateškog klasterskog partnerstva (ESCP - European Strategic Cluster Partnership): pametni transport i elektromobilnost i pametni gradovi.

Ovo je prva od ukupno tri planirane fokus grupe koje će se održati do kraja godine. Naredna fokus grupa planirana je za 19. i 20. septembar 2018. godine u Sofiji, dok će IKT klaster centralne Srbije i Kragujevac, generalno, biti domaćin treće partnerske fokus grupe i partnerskog sastanka planiranih za 30. i 31. oktobar 2018. godine. Naredna fokus grupa u Sofiji imaće za temu barijere za internacionalizaciju malih i srednjih preduzeća.

U iščekivanju naredne fokus grupe, već od avgusta GIVE projekat će lansirati i stručne poslovne vebinare koji će se organizovati jednom mesečno od avgusta do novembra tekuće godine, a sva MSP iz ova tri sektora su dobrodošla da učestvuju na predstojećim vebinarima. Pratite naš sajt i društvene mreže a mi ćemo vas blagovremeno obavestiti o terminima vebinara kao i o rezultatima narednih aktivnosti na GIVE projektu. 

Članice
IKT Klastera

Quantox Technology
4it d.o.o.
lobo-dms
singleton-solutions
Pogledajte sve članice